BOSC TERAPÈUTIC PALAU-SACOSTA

FOTOS I VIDEOS CONCERT DE BOSC📸🎬

Aquesta imatge té l'atribut alt buit; el seu nom és SEPARADOR-6.jpg
RedBosques III. Hacia una Red de Rodales de Referencia
Aquesta imatge té l'atribut alt buit; el seu nom és SEPARADOR-6.jpg
III Congrés Internacional EL POTENCIAL DELS BOSCOS EN LA SALUT. 7-10 octubre 2019
Aquesta imatge té l'atribut alt buit; el seu nom és SEPARADOR-6.jpg
Aquesta imatge té l'atribut alt buit; el seu nom és SEPARADOR-6.jpg

INAUGURACIÓ DEL BOSC TERAPÈUTIC de PALAU-SACOSTA

Aquest és un projecte, que vàrem iniciar fa quatre anys, consistent en conservar la biodiversitat i fer itineraris saludables i terapèutics als nostres boscos per millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes que viuen al barri i a la ciutat de Girona.

El nostre projecte forma part del que lidera l’Associació SÈLVANS d’impuls i dinamització de «7 Boscos Saludables i Itineraris Forestals Terapèutics pilot» a la província de Girona.

El projecte compta amb la col·laboració científica de la Universitat de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona a través de la Diputació de Girona.

Gràcies als pressupostos participats, a l’any 2015, el projecte d’un itinerari als boscos de Palau-sacosta va ser el projecte guanyador amb el 66% dels vots, (31.431 €) dels quals hem destinat 13.372 € a una primera fase d’implementació del bosc terapèutic.

ACTA:

1) Inauguració del bosc terapèutic, amb parlaments al teatre de la Residència

2) visita al bosc terapèutic, guiada per Sèlvans

3) piscolabis de cloenda fins les 14h

Us hi esperem!!!

Data: dijous 14 de desembre de 2017

Hora: A les 12 h del matí

Lloc: Residència Geriàtrica Gent Gran de Palau-sacosta situada al carrer Jocs Olímpics de Barcelona 2, baixos.

Romà Monreal i Bosch          Doctor Secundi López i Pousa President de l’AV Palau-sacosta    President de l’Associació SÈLVANS Secretari de l’Associació SÈLVANS

Boscos Terapèutics

UNA XARXA GIRONINA DE BOSCOS TERAPÈUTICS VINCULADA A BOSCOS D’ALT VALOR NATURAL

Boscos terapèutics, un projecte de país

Context i antecedents

Japó sota el concepte japonès del «shinrin-yoku» (bany de bosc), des de 1982 l’agència Forestal Japonesa (dependent del Ministeri d’Agricultura, Forests i Pesca) ha configurat una xarxa de 48 “boscos terapèutics”, amb un guiatge professional i sistema de certificació associats, que rep uns 10 milions d’usuaris l’any. L’objectiu primer d’aquesta infraestructura ha estat reduir a mig termini la despesa en seguretat social. La vocació d’aquests boscos és oferir un servei de benestar i salut destinat a la població sana així com servir de reforç en teràpies curatives o pal·liatives per a pacients amb patologies i malalties de diversa naturalesa. El programa vinculat d’investigació clínica és referent a nivell mundial i es coneix amb el nom de “Medicina Forestal”.


Bosc terapèutic de Palau-sacosta

UNA XARXA CATALANA DE BOSCOS TERAPÈUTICS VINCULADA A UNA XARXA DE BOSCOS D’ALT VALOR NATURAL

“Boscos terapèutics” 

Un projecte de país La conjunció en el projecte de dimensions tan importants com el territori, el medi natural, la salut i el benestar, i el turisme, així com el seu enorme potencial arreu del territori, esta fent necessari crear una àmplia xarxa d’actors a diferents nivells i multidisciplinars. Aquesta complicitat i cooperació és la que farà possible el desplegament de tota la seva força, potencial i transcendència, com a projecte de país. “Persones que cuiden dels boscos, boscos que cuiden de les persones.


ACCIONATURA – Xarxa Catalana de Boscos Terapèutics

OBJECTIUS

  •  Enriquir la xarxa de boscos d’alt valor natural custodiats, incorporant aquells rodals amb elements de maduresa vinculats als «itineraris forestals terapèutics».
  •  Promoure la conservació i custòdia de rodals d’alt valor natural adscrits o adjacents als boscos terapèutics.
  •  Generar un nou servei de salut i benestar per a les persones sobre la base del potencial terapèutic dels boscos madurs o premadurs amb elements de maduresa.
  • Crear un nou recurs forestal que es converteixi en un autèntic motor dinamitzador del medi rural forestal, i instrument per a l’extensió de la sostenibilitat en el medi forestal.
  • Propiciar el funcionament de dues estructures associades al projecte: una cooperativa de guies terapèutics, i una Societat Catalana de Salut i Natura en l’àmbit mèdic.
  • Estendre i consolidar el concepte i tecnologia dels #BanysDeBosc en el territori català, i així que sigui possible a escala europea.