ENS POTS AJUDAR ? TE PODEM AJUDAR ? COVID-19

Avui dia 15 de març, la pandèmia del coronavirus amenaça la nostra salut, de manera individual però sobretot col·lectiva, a causa de la gran capacitat d’infecció que té aquest virus.

Els ciutadans tenim la instrucció de quedar-nos a casa, es una de les mesures més eficaces, per aconseguir revertir aquesta espiral, de moment durant aquests pròxims quinze dies.

És ben segur, que aquest confinament pot arribar a ser un problema per a molts col·lectius de persones grans, que viuen soles, persones amb els símptomes lleus del coronavirus i tants d’altres que puguin tenir dificultats de tota mena.

Com associació de veïns, no tenim pràcticament cap capacitat d’ajudar, per la falta de recursos de persones i de coneixements, que en aquests casos es necessiten, però sí que podem tenir la  capacitat de fer arribar aquest missatge a molts veïns, a moltes persones que pel seu coneixement i/o les seves vinculacions, sigui a les empreses o les administracions poden ajudar els altres. Per tant ens permetem fer-vos aquestes dues preguntes:

ENS POTS AJUDAR ?

  • Envia un correu a: somacasa@avpalau-sacosta.cat
  • Amb les teves dades personals, la teva direcció i un telèfon de contacte i en dius en què pots col·laborar.

TE PODEM AJUDAR ?

  • Envia un correu a: somacasa@avpalau-sacosta.cat
  • Digues que necessites. Ens pots enviar un correu, amb les teves dades personals, la teva direcció i un telèfon de contacte.

RECOMANACIONS PER TOTHOM, QUE AQUESTS DIES FACI TASQUES DE VOLUNTARIAT.

Són normes sanitàries i d’orde públic, fetes des del departament de Participació De l’Ajuntament, per tal de fer, el més eficaç possible aquestes tasques. Per prevenir el virus, cal que apliqueu les mesures genèriques de protecció davant de qualsevol malaltia respiratòria:

  • Renteu-vos les mans freqüentment (amb aigua i sabó o solucions alcohòliques 70%), especialment després del contacte directe amb persones malaltes o el seu entorn.
  • Tapeu-vos la boca i el nas amb mocadors d’un sol ús o amb la cara interna del colze en el moment de tossir o esternudar i renteu-vos les mans de seguida (amb solucions alcohòliques 70% o amb aigua i sabó).
  • Eviteu el contacte proper (almenys una distància de dos metres) amb persones que pateixen infeccions respiratòries agudes i presenten tos, esternuts o expectoracions, i no hi compartiu les pertinences personals.
  • Eviteu compartir menjar i estris (coberts, gots, tovallons, mocadors, etc.) i altres objectes sense netejar-los degudament.

Seguiu en tot moment les indicacions dels agents de l’autoritat. L’atenció a les persones vulnerables és un dels supòsits que permeten desplaçar-se previstos al decret del govern sobre les mesures de confinament.